PLE forum

Full Version: Problem starting PLE
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Dear Billy,


Since I have installed Windows 7 on my laptop I get the same issue with starting PLE 4.1 as under Vista: During start-up the following error message pops up: "Can't find PLEkernel.dll"

With PLE 4.012 there is no problem during start-up.

Best regards, Frits
(06-11-2009, 11:32 PM)Frits Wrote: [ -> ]Dear Billy,


Since I have installed Windows 7 on my laptop I get the same issue with starting PLE 4.1 as under Vista: During start-up the following error message pops up: "Can't find PLEkernel.dll"

With PLE 4.012 there is no problem during start-up.

Best regards, Frits

Hi Frits,

Thanks for reporting this bug in Ple4Win to us.
Did you download and install the latest Ple4win from our website? Can you confirm that the file 'msvcr71.dll' exists in Ple4Win directory? Unfortunately, we have not tested Ple4Win on computers running Windows 7, yet. But we will sure do this as soon as possible.
Hi Billy,

No I did not. With an upgrade from Vista to Windows 7 your programfiles will be safed on an external harddrive and reinstalled when the upgrade has finished. So I used release 4.1.0 and when I start up PLE the error message occured. Today I will download release 4.1.1 and see if it works faultless when it starts.
Hi Billy,

I download PLE version 4.1.1 last night from the website and I've got no error messages during start up of the program, so it seems to work very well ...... as always! Thanks for tip.
You're welcome, Frits.